“Wij behandelen, Jezus geneest!”

Wat heerlijk om na een lange, vermoeiende reis van 3 dagen eindelijk onze eindbestemming te zien! Het bord op de gevel van het ziekenhuis valt meteen op: “Nous traitons et Jesus guérit!” Wat een mooi welkom. Drie dagen zijn we onderweg geweest, vanuit onze vertrouwde omgeving naar een heel andere wereld. Per auto naar Brussel, met het vliegtuig naar Conakry en daarna per auto van het zuid-westen naar het zuid-oosten van Guinee, naar N’Zao.

Na de vliegreis vanuit Brussel overnachten we in Coyah, op een vakantiepark gerund door Afrikanen onder leiding van een Nederlandse vrouw: Alice. De ontvangst is allerhartelijkst en de kamers zijn prima. Zowel aankomst als vertrek is in het donker zodat we helaas niet veel hebben gezien van de omgeving. Op de terugweg gaan we wat langer genieten van dit mooie plekje en willen we graag zwemmen in de stroomversnelling die we nu alleen maar hoorden klateren.

Dag 2 is lang maar beslist niet saai: Prachtige natuur, bergen, kleurige markten met veel mensen, eeuwenoude hoge bomen, traditionele dorpjes, maar ook armoede, viezigheid, drukte op de weg en onvoorstelbaar gevaarlijke situaties.

Ook weer in het donker komen we aan bij het zendingsgasthuis in Kissidougo waar we gastvrij ontvangen worden door het Zwitserse echtpaar dat het gasthuis beheert. Heerlijk om eindelijk de benen te strekken en te genieten van een lekker maaltje spaghetti en een rustige nacht.

Dag 3 is hobbelig en stoffig, de weg is in slechte conditie. In de auto’s is er veel tijd om elkaar beter te leren kennen en er worden veel verhalen uitgewisseld. Af en toe stoppen we voor een staande picknick maar al snel klauteren we weer op onze plek om de weg te vervolgen.

En dan, eindelijk, dat bord: “Nous traitons et Jesus guérit”. De Hope-kliniek in N’Zao! Wat gaan we hier de komende weken zien en beleven…?
(Op onze FB pagina meer foto’s)

Comments

  1. Arjo de Vroome

    Erg mooi te lezen waar jullie mee bezig zijn veel zegen tijdens jullie bezoek aan de Hoop clinic in Nzao

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.