Uit Rudina’s dagboek…

“Op deze woensdagmorgen begonnen we zoals gewoonlijk weer op tijd: 6.30 uur stond er een heerlijk ontbijt klaar met zelf gemaakte yoghurt. Na de bijbeloverdenking met het team uit Efeze 2 gingen wij naar de kapel om met de medewerkers van de kliniek de dag te beginnen. Co mocht met gebed eindigen, gelukkig in het Nederlands. Daarna ging iedereen naar zijn eigen plekje om mee te kijken met de medewerkers van de kliniek.

Co en ik zijn gestart bij de triage en Co voelde zich daar als een vis in het water, hij praatte voluit in het Engels. Helaas is de landstaal Frans hier maar het is gelukkig toch goed gekomen. De medewerkers doen erg hun best om te laten zien hoe hun werkwijze is. Ik heb in de wachtkamer van de kliniek de voorlichting gevolgd die bestemd was voor alle wachtende patiënten (dit duurt veel langer dan bij ons in het koude Holland). Door middel van allerlei plaatjes werd er verteld over gezonde voeding. Natuurlijk heb ik dit even aan Herma door gegeven zodat wij er de rest van onze tijd hier nog voordeel van kunnen hebben ;). Er werd ook nog voorlichting gegeven over tandenpoetsen; bijzonder om te zien hoe je op een eenvoudige manier veel mensen kan bereiken. Na de Hollandse koffie heb ik meegekeken met de consultatie en in gebrekkig Engels heb ik de verhalen van verschillende patiënten gehoord en zelfs een röntgenfoto van gebroken bovenbeen mogen bewonderen.

Tussen de middag werden wij officieel voorgesteld aan de pastor van het ziekenhuis. Leuk om te merken hoeveel belangstelling er voor ons is, wij worden aan vele mensen voorgesteld. Vanmiddag zijn Adrie, Co en ik bezig geweest met de voorbereiding van de les van donderdag. Al met al was het erg intensief en waren wij om 17.00 uur doorweekt van het zweet en behoorlijk afgedraaid. Terug in het gasthuis hebben we heerlijk gedoucht en genoten van de maaltijd; onze zouten zijn gelukkig weer aangevuld. Petra, Bas en Sienke waren pas tegen 19.00 uur terug van de operatiekamer en vertelden dat zij een bijzondere dag hebben meegemaakt. Vanavond was iedereen druk met de laatste voorbereiding voor de lessen die de komende dagen gegeven gaan worden. We weten wel waarom wij hier in Guinee zijn… “

Comments

 1. Mooi om te lezen wat jullie dat doen.Blessing!!! En nog een hele goede tijd daar.

 2. Jan Meijerink

  Leuk inkijkje in jullie dag. Zegen de komende tijd!

 3. Marieke

  Leuk om jullie op afstand een klein beetje te kunnen volgen. Geniet! Een goede en gezegende tijd!

 4. Karin

  Mooi te lezen dat jullie daar als team tot zegen mogen zijn! Een fijne en gezegende tijd nog met elkaar!

 5. Hans littel

  Goed om jullie daar zo bezig te zien.
  Succes en veel zegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.