Project Mozambique

Waar: Centraal Mozambique, Maforga Christian Mission
Project focus: Bouw-, onderhouds- en reparatiewerkzaamheden op het Maforga-terrein, bij de kliniek, bijscholing van basisschoolleerkrachten

Algemeen

Mozambique is een erg arm land met een slechte gezondheidszorg en beperkt onderwijs, daarbovenop heerst er op plekken hongersnood en zijn er politieke spanningen die soms uitmonden in geweld, de regering wordt door velen als corrupt beschouwd. Maforga Mission, de plek waar we heen gaan, bestaat onder meer uit: een kliniek, 3 weeshuizen (jongens, meisjes en de allerjongsten), een basisschool met 750 kinderen uit de regio, een Bijbelschool en een technische school. Tevens is het de woon- en werkplaats van o.a. een Nederlands zendingsechtpaar.

Wat Follow daar doet

In 2016 hebben we onderhoud gepleegd aan gebouwen van het weeshuis en een bijgebouw bij de kliniek gebouwd. De watervoorziening en het elektriciteitsnetwerk zijn verbeterd. Ook zijn er workshops gegeven op de basisschool. Voor het vervolg zijn we nu even afhankelijk van de ontwikkelingen binnen het leiderschapsteam van Maforga. We beschouwen onze input daar nu (tijdelijk) even als afgerond en wachten tot er een nieuwe hulpvraag komt.

Bedankt voor je steun in dit project! We houden je op de hoogte als er ontwikkelingen zijn.