Levend water…

Dat komt in een ander licht te staan voor ons als team hier in Mozambique.
Onze mannen, waaronder een aantal loodgieters, doen hun best om de watervoorziening op de hele compound op orde te krijgen. Geen druk, weinig toevoer uit de bron, en alles wat in het verleden aangesloten is lekt. Als team verblijven we in 3 verschillende huizen en we hebben nog maar weinig momenten op alle drie de plekken water gehad. En dan leven er aan onze kant van Maforga ook nog eens 80 weeskinderen en 4 gezinnen die van dezelfde bron drinken. Aan de ziekenhuiskant is, nu de start van het regenseizoen wat later is, de watertoevoer helemaal terug naar nul! Vaten worden heen en weer gereden om het weinige water dat er is te delen. Een paar dorpen verder moeten sommigen nu kilometers lopen met de gele kannen op hun hoofd. Zonder water geen leven. We gaan het beeld van het water dat leven geeft, en in het bijzonder het Levend Water, beter begrijpen. Jezus als onze bron die leven geeft en ons vanuit oneindige diepte en genade oneindig veel meer geeft dan wij kunnen bedenken.

Veel zijn de indrukken, mooi de contacten met Mozambikanen. En het werk schiet lekker op. Het dak van de kliniek is vernieuwd, het bijgebouw bijna af. Het dak zit er op. Op dit moment wordt het loodgieterswerk gedaan. ’s Middags werken we aan de kant van het jongensweeshuis en de school. Eindeloos lijkt de lijst van elektriciteits-, water- en afvoerproblemen. Het dak van het huis van de 15 jongste jongens stond op instorten en is tijdelijk gerepareerd, en zo zouden we nog even door kunnen gaan. Blijf bidden voor ons team, maar vooral ook voor de mensen die hier jaar in jaar uit werken en hier wonen!


doneer meteen!

Uw gift wordt gebruikt voor het aanschaffen van materialen zoals medische tests en bouwmaterialen. Elke gift komt 100% ten goede aan de mensen die het hard nodig hebben.
 • Ik wil graag een bedrag overmaken van:
 • € 0,00
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Comments

 1. hennie kuijer

  Goed te lezen; wat jullie allemaal doen en gedaan hebben en bezig houdt. Omdat ik jullie ken…

 2. Familie de ruijter

  Lieve familie
  Wij denken aan jullie. Wat fijn dat er zoveel gedaan kan worden.
  Wij bidden mee.
  Liefs pieter jan en Gretha en kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.