Project Hope Clinic – N’Zao, Guinee

Waar: Zuidoost Guinee, aan de rand van het regenwoud. In het dorp N’Zao, vlak bij de grote stad N’Zérékoré
Project Focus: Hope Clinic ondersteunen in het herstellen van en bouwen aan stabiliteit, zowel organisatorisch als financieel. Het lokale leiderschap en medewerkers ondersteunen en trainen in professionaliseren van het ziekenhuis en planmatig werken.

Dit Follow project wordt voortgezet als onderdeel van CAMA. Blijf ons volgen via www.camazending.nl

Algemeen

Hope Clinic heeft geleden onder de Ebola crisis, is zelfs zes maanden dicht geweest. Door de angst voor Ebola durfden mensen niet meer naar de ziekenhuizen en klinieken te gaan, hierdoor liep de patiëntenstroom zo veel terug, dat het financieel moeilijk werd. Hope Clinic heeft zelfs een aantal medewerkers moeten laten gaan. Ook het verlies van Moise Mamy (een van de oprichters – hij werd tijdens de Ebola crisis vermoord) heeft het leiderschap enorm ontmoedigd. Nu gaat het weer de goede kant op met de kliniek en is het tijd om te bouwen.

Wat Follow daar gaat doen

Hope Clinic heeft op dit moment een jong sterk lokaal leiderschapsteam. Follow gaat dit team ondersteunen in planmatig werken, leiderschapstraining en het verbeteren van de interne ziekenhuisprocessen.

Daarnaast willen we met teams praktisch gaan helpen en training geven in het ziekenhuis. Ook is er plaats voor artsen en verpleegkundigen om het ziekenhuisteam (tijdelijk) te versterken in de groei naar permanente lokale medewerkers.

Meedoen?

Een aantal keren per jaar gaan we naar Guinee. Voor dit jaar staan er nog twee bezoeken gepland:

23 juli – 22 augustus: leiderschapstraining
17 november – 8 december: Follow gaat met een team. Vervolg leiderschapstraining, training in een aantal verpleegtechnische vaardigheden en training in het sterilisatieproces / onderhoud medische instrumenten.

Deze twee reizen zijn inmiddels gevuld. De data voor het nieuwe jaar staan nog niet vast. Heb je interesse en kwaliteiten die Hope Clinic nodig heeft, ben je bijvoorbeeld verpleegkundige of arts (chirurg, tropenarts) en zou je ook praktisch je bijdrage willen leveren? Neem contact met ons op via ons contactformulier of volg de berichten op deze website.

Kun je niet zelf mee maar zou je Follow mee willen helpen om de zieken en armen in en rondom Hope Clinic een liefdevolle hand toe te reiken? Dat kan door een gift over te maken middels onderstaand betaalformulier of door zelf een bedrag over te maken naar:

Follow Ministries (heeft ANBI status dus aftrekbaar van de belasting)
NL70 RABO 0304 2981 74
o.v.v. Project Hope Clinic


  • Ik wil graag een bedrag overmaken van:
  • € 0,00
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.