Gebedspunten mei 2016

Op het moment zijn we in Mozambique. We kijken wat er al gebeurt hier en op welke manier we het werk straks in de vorm van projecten kunnen ondersteunen.

We zijn dankbaar voor:

 • Een veilige en voorspoedige reis naar Mozambique en de gastvrije en hartelijke ontvangst hier.
 • Het ziekenhuisteam dat we hier mogen leren kennen, een team met prachtige, sterke mensen die hier een geweldige taak uitvoeren. We zijn zo dankbaar voor de liefde en de eenheid die ze hebben onderling. Stephanie is de (Amerikaanse) leider van het ziekenhuis, zij is verloskundige. Sherri is haar (Amerikaanse) rechterhand en tropische gezondheidsverpleegkundige en wondverpleegster. Madeleina is (Mozambikaanse) verpleegster met heel erg veel ervaring in tropische geneeskunde en van onschatbare waarde omdat ze alles weet van de cultuur en de beperkingen en mogelijkheden van gezondheidszorg in Afrika. Georgina (Mozambikaans) is de huishoudelijke expert; zij doet alle was en alle schoonmaak, zij kookt voor het team en ze haalt water, een enorm harde werker! Pasqua (Mozambikaans), vertaalster (Engels, Portugees en Shona/Shetwe)
 • Het inzicht dat we mogen krijgen in het werk hier door alle gesprekken en het meekijken in de kliniek
 • Het feit dat de kliniek open is sinds maart, en dat er per dag al zoveel mensen geholpen kunnen worden en meer nog: dat ze de liefde van de Here Jezus mogen ervaren door het team heen. Er wordt gebeden voor elke patiënt en elke dag wordt het evangelie uitgelegd aan de  mensen die hiernaartoe komen.
 • de aanknopingspunten en ideeën die we ontwikkelen samen met het team voor de verdere groei van de kliniek

Willen jullie met ons bidden voor:

 • Samenwerking en onderlinge liefde voor het complete team van zendelingen hier. Maforga bestaat uit een hele groep zendelingen die ieder een deel van de missie vervullen: jongensweeshuis, meisjesweeshuis, babyweeshuis, basisschool, bijbelschool, gehandicaptenproject, zelfs een boerderij en natuurlijk de kliniek. Mensen uit allerlei landen, met allerlei kerkelijke achtergronden, verschillende karakters en visies op zending. Je kunt je voorstellen dat daarmee veel energie (en moeite soms) gepaard gaat
 • Uitbreiding en versterking van het team; er is werk voor zeker een of twee extra (parttime) verpleegkundigen
 • De watersituatie: het ziekenhuis heeft meer water nodig dan er momenteel beschikbaar is
 • Stephanie; zij heeft heel veel wijsheid, tact en doorzettingsvermogen nodig om allerlei zaken geregeld te krijgen in een land als Mozambique (het meest corrupte land ter wereld!). Ze is nu al 2 jaar bezig om een licentie te verkrijgen voor het kopen van medicijnen, iets wat bijna onmogelijk is zonder smeergeld te betalen (maar dat weigert ze structureel omdat dat een fundament van oneerlijkheid zou leggen onder  God’s werk hier)
 • Voor een goede afronding van ons bezoek hier en een veilige terugreis
 • De veiligheid van de mensen hier op Maforga; Mozambique lijkt af te stevenen op een nieuwe burgeroorlog; er zijn bij aanslagen/gevechten hier erg dicht in de buurt in de afgelopen weken al honderden mensen omgekomen en ook Kees en zijn team worden bedreigd en ondervraagd.
 • Uitwerking van de vele plannen en ideeën voor de kliniek als we straks weer thuis zijn

doneer meteen!

Uw gift wordt gebruikt voor het aanschaffen van materialen zoals medische tests en bouwmaterialen. Elke gift komt 100% ten goede aan de mensen die het hard nodig hebben.
 • Ik wil graag een bedrag overmaken van:
 • € 0,00
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.