Gebedspunten juni 2016

De voorbereidingen zijn gestart voor het eerste team, dat in oktober gaat werken aan een slaapverblijf voor zwangere vrouwen bij de kliniek. Er hebben zich al een aantal mensen aangemeld om mee te gaan, fantastisch!
Als jullie ons in gebed willen steunen, hier een aantal gebedspunten:
We zijn dankbaar:

 • Dat we na een goede reis weer veilig thuis zijn gekomen, indrukken en emoties.
 • Voor de idee├źn en mogelijkheden die we ontwikkelen voor de langere termijn, en in het bijzonder voor het project team dat in oktober met ons meegaat naar Mozambique.
 • Voor de 6 mensen die zich nu al hebben aangemeld om mee te gaan in oktober. Het zijn stuk voor stuk handige technische mensen met veel enthousiasme om de schouders onder een stuk werk daar te zetten.
 • Dat het goed gaat met het ziekenhuisteam in Maforga; we hadden Stephanie zaterdag aan de telefoon en ze was enthousiast over de ontwikkeling en de groeiende eenheid en diepgang die het team met elkaar ervaart.
 • Voor mensen hier in Nederland die mee denken, mee bidden, mee geven en mee helpen, o.a. door verbandmiddelen, medicijnen en multivitaminen te helpen verzamelen.

Willen jullie met ons bidden voor:

 • Samenwerking en onderlinge liefde voor het complete team van zendelingen in Mozambique. Maforga bestaat uit een hele groep zendelingen die ieder een deel van de missie vervullen: jongensweeshuis, meisjesweeshuis, babyweeshuis, basisschool, bijbelschool, gehandicapten project, zelfs een boerderij en natuurlijk de kliniek. Mensen uit allerlei landen, met allerlei kerkelijke achtergronden, verschillende karakters en visies op zending. Je kunt je voorstellen dat daarmee veel energie (en moeite soms) gepaard gaat
 • Uitbreiding en versterking van het team; er is werk voor zeker een of twee extra (parttime) verpleegkundigen
 • De watersituatie: het ziekenhuis heeft meer water nodig dan er momenteel beschikbaar is
 • Stephanie; zij heeft heel veel wijsheid, tact en doorzettingsvermogen nodig om allerlei zaken geregeld te krijgen in een land als Mozambique (het meest corrupte land ter wereld!). Ze is nu al 2 jaar bezig om een licentie te verkrijgen voor het kopen van medicijnen, iets wat bijna onmogelijk is zonder smeergeld te betalen (maar dat weigert ze structureel omdat dat een fundament van oneerlijkheid zou leggen onder Gods werk hier)
 • De veiligheid van de mensen op Maforga; Mozambique lijkt af te stevenen op een nieuwe burgeroorlog; er zijn bij aanslagen/gevechten hier erg dicht in de buurt in de afgelopen weken al honderden mensen omgekomen en ook Kees en zijn team worden bedreigd en ondervraagd.
 • Dat wij (Gerrit & Herma) de tijd en energie zullen hebben om naast onze baan en andere verantwoordelijkheden, het projectteam goed voor te bereiden en alles wat nodig is te regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.