Gebedspunten juli 2016

Maforga heeft meer mensen nodig. Mensen die bereid zijn voor langere tijd liefde te geven aan kinderen van een van de weeshuizen, een technische school opnieuw op te starten, verpleegkundigen voor de kliniek en veel meer… Werk mee in bidden:

We zijn dankbaar:

 • Voor het prachtige team van mensen dat zich heeft aangemeld om mee te gaan in oktober; we zijn met 11 op dit moment! Het zijn stuk voor stuk mooie, vakkundige mensen met veel enthousiasme om de schouders onder een stuk werk daar te zetten, een aantal mensen zijn ook al zeer actief bezig met de fondsenwerving, o.a. door spaarpotjes neer te zetten bij diverse bedrijven Ook houden ze acties in hun eigen kerk en worden ze gesponsord door hun werkgever.
 • Voor het feit dat we met de voorbereidingen voor de reis goede vorderingen maken: de vluchten zijn al geboekt! Zowel bij Raptim, waar we de tickets hebben besteld en bij de Rabobank treffen we veel welwillendheid en mensen die mee willen denken.
 • Dat we afgelopen week, uit Maforga, Kees en Sarah Tanis konden ontmoeten, die voor een kort bezoek in Nederland zijn. Het was fijn om hen te spreken en ook dat we nog wat vragen konden stellen om het werk in oktober goed af te kunnen stemmen.
 • Voor mensen hier in Nederland die mee denken, mee bidden, mee geven en mee helpen, o.a. door verbandmiddelen, medicijnen en multivitaminen te helpen verzamelen. De betrokkenheid met Follow groeit, dat is fijn!

Willen jullie met ons bidden voor:

 • Mensen die langere tijd mee willen helpen op Maforga. We zijn op zoek naar mensen die de verantwoordelijkheid voor het jongensweeshuis over willen nemen van Kees en Sarah op termijn. Zij hebben zoveel andere taken en verantwoordelijkheden en voelen zich langzamerhand wat te oud voor de opvoeding en begeleiding van de “kleine jongens” (7-12 jaar). Bovendien willen we graag in contact komen met verpleegkundigen die korter of langer in de kliniek willen werken, maar ook mensen die hart hebben voor gehandicaptenwerk, gevangeniswerk enz.
 • Samenwerking en onderlinge liefde voor het complete team van zendelingen in Mozambique. Maforga bestaat uit een hele groep zendelingen die ieder een deel van de missie vervullen: jongensweeshuis, meisjesweeshuis, babyweeshuis, basisschool, bijbelschool, gehandicaptenproject, aidsproject, zelfs een boerderij en natuurlijk de kliniek. Mensen uit allerlei landen, met allerlei kerkelijke achtergronden, verschillende karakters en visies op zending. Je kunt je voorstellen dat daarmee veel energie (en moeite soms) gepaard gaat
 • Dat t.z.t. alle spullen die verzameld zijn voor de kliniek mee kunnen in de koffers van de teamleden. Bovendien moeten we op zoek naar een goede oplossing voor verdere bevoorrading van de kliniek en het vervoeren van spullen naar Maforga.
 • De watersituatie: het ziekenhuis heeft meer water nodig dan er momenteel beschikbaar is
 • De veiligheid van de mensen op Maforga, in deze tijd van politieke onrust
 • Voor de volgende oogst, dat er genoeg voedsel beschikbaar is de komende tijd
 • Dat wij (Gerrit & Herma als leiders van Follow) de tijd en energie zullen hebben om naast onze baan en andere verantwoordelijkheden, het projectteam goed voor te bereiden en alles wat nodig is te regelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.