De eerste trainingsdag…

Verslag van Co:
“Vandaag gaan de trainingen starten, het doel waarvoor we hier gekomen zijn. Om 7 uur gaan we naar de kapel waar de bijscholingen gegeven worden. We hebben een brancard met daarop Rudina als slachtoffer. We geven de komende 2 dagen scholing in de ABCD methodiek. Een methode om een instabiele patiënt snel in kaart te brengen en de juiste handelingen toe te passen. Spannend om te merken of dat wat je door wil geven aansluit bij de kennis van de verpleegkundigen die hier werken.

Ik, Co, geef de training in het Nederlands en Adrie vertaalt het in het Frans, terwijl Rudina de patiënt speelt. We merken tijdens de les dat ze hier een ander onderwijs systeem hebben dan bij ons. De cursisten luisteren goed en proberen alles precies na te doen of te zeggen wat je voordoet, in Nederland wordt er veel meer geleerd om zelfstandig na te denken en te handelen. Vandaag hebben we 2 groepen leerlingen gehad van 6 personen. Bemoedigend om te merken dat de training op prijs wordt gesteld en aanslaat. Zeker het praktisch onderwijs. Ook het lotus spel van Rudina wordt goed ontvangen. Veel hilariteit als Rudina zich verslikt, benauwd is en apathisch reageert tijdens de trainingen. (vooral als ze een snoepje uithoest dat Co vervolgens lekker opsmikkelt…) De leerlingen voelen zich steeds vrijer om zelf ook vragen te stellen of te laten zien wat ze kunnen, dat is heel mooi om te zien.

Aan het einde van de dag zijn we behoorlijk afgedraaid, het is heerlijk om dan in het gasthuis lekker even onderuit te zakken met een flesje drinken of een kop koffie. Het was een mooie dag! Ondertussen zijn ook Petra en Sienke hard aan het voorbereiden geweest voor hun lessen over het lezen van de ECG en Postoperatieve zorg.

Vandaag aten we rijst met kerriesaus en heerlijk zoete ananas, zo hebben we ze in Nederland niet!…”

Comments

  1. Gerrieneke

    Hoi Bas , wat leuk om jullie te volgen , weer heel wat anders dan onze Shib reis , maar wat belangrijk en bijzonder wat jullie daar doen , succes en groetjes Gerrieneke

  2. Marieke

    Leuk om weer te lezen ! Neem je zo’n lekkere ananas mee naar huis voor ons😋? Liefs van ons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.